خرما را بیشتر بشناسیم

امروزه شاید بتوان گفت که تمام مردم کشورمان با خرما آشنا هستند. کمتر کسی وجود دارد یا شاید هم هیچکس وجود نداشته باشد که خرما نخورد. همه خرما را برای بهره مند شده از خواص آن می خورند. اما احتمالاً همگان به طور کامل با خواص خرما آشنا نباشند. امروز در این مقالۀ شرکت اسوه نامور پویا خواص خرما را به طور کامل و جامع بررسی می کنیم.

در این مقاله ابتدا در مورد خرما مختصری توضیح خواهیم داد. سپس، برخی از مهمترین خواص آن برای بدن را شرح خواهیم داد. پس از خواندن این مقاله آن را با سایر افراد هم به اشتراک بگذارید تا با این خواص آشنا شوند. اگر در مورد این مقاله نظر یا پیشنهادی داشتید با ما در میان بگذارید.

خرما را بیشتر بشناسیم

خرما یکی از محصولات مهم صادراتی در کشور ماست. قدمت این محصول بسیار مهم به سالهای بسیار دور بازمی گردد. در کشور ایران، خرما عمدتاً در جنوب کاشته می شود. بخش عمده ای از این محصول به خارج کشور صادر می شود. اما قسمت زیادی از آن هم مصرف داخلی دارد که مهمترین آن برای مجالس است.

خرما در ماه رمضان هم مصرف بالایی دارد. عده زیادی آن را همراه با چای میل می کنند یا با آن غذاهایی درست می کنند. آن را در میان وعده هم می توان استفاده کرد.

آشنایی با خواص خرما

همه ما می دانیم که خرما خواص فراوان و متنوعی دارد. شاید سطح آشنایی بسیاری از افراد در همین حد باشد و این خواص را به طور کامل نشناسند. در این مقاله مهمترین خواص این محصول را نام برده و در مورد هر یک توضیح مختصری می دهیم تا با آن بیشتر آشنا شده و در سبد غذایی روزانۀ خود بیشتر بگنجانید.

خرما حاوی کالری، کربوهیدرات، پروتئین، قند، فیبر، پتاسیم، منیزیم، آهن، سدیم، روی، مس، ویتامین کا، تیامین، پیروکسیدین، نیاسین، فولات، پانتوتنیک اسید و مواد معدنی مفید دیگر است. بدون شک هر یک از این مواد برای بدن مفید بوده و به رشد بهتر شما کمک می کنند.

خواص خرما برای پوست زنان

یکی از مشکلاتی که اکثر زنان از آن گله دارند و شاید از آن می ترسند! چین و چروک پوست و پیری زودرس است. بهتر است بدانید که خرما سرشار از ویتامین های C و D است که باعث افزایش کلاژن سازی می شود. بانوان می توانند با گنجاندن خرما در برنامه غذایی روزانه خود از خواص آن برای بهتر شدن وضعیت پوست خود بهره برند.

خواص خرما برای سرماخوردگی

بدون شک سرماخوردگی یکی از آزارنده ترین بیماریها است. شاید بسیاری از افراد از هیچ بیماری به اندازه سرماخوردگی گله و شکایت نداشته باشند. یکی از راههای کاهش آثار این بیماری خوردن خرما است. با خوردن خرما در دوران سرماخوردگی می توانید از گلودرد و تب پیشگیری کنید. با گنجاندن شیر و خرما در برنامه غذایی خود هم می توانید به کاهش سرفه کمک کنید. خرما به دلیل داشتن طبعی گرم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

فواید خرما برای ورزش بدنسازی

اگر به باشگاه بدنسازی رفته باشید، متوجه شده اید که ورزشکاران این حوزه خرمای زیادی مصرف می کنند. بی تردید این کار بدون دلیل نیست. خرما برای فعالان این رشته خواص زیادی دارد که در این بخش به صورت مختصر توضیح می دهیم.

  • خرما حاوی حدود 60 کالری انرژی است و به دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین برای ورزشکاران بدنسازی مفید است. برای به دست آوردن انرژی کافی برای این ورزش، کافی است پیش از تمرین 4 خرما میل کنید.
  • خرما محتوی پتاسیم است. پتاسیم باعث می شود که هنگام اجرای تمرین و فعالیتهای سنگین ورزشی در عضلاتتان گرفتگی ایجاد نشود. مهمترین دلیل گرفتگی عضلانی کمبود پتاسیم در بدن است.
  • معمولاً پس از تمام شدن تمرین گلیکوژن بدن به بالاترین میزان خود می رسد. با خوردن خرما کمک می کنید که ریکاوری و بازگشت انرژی از دست رفته سریع‌تر انجام شود.
  • از خرما می توانید به عنوان یک شیرین کننده طبیعی در تنقلاتی مانند شیرموز استفاده کنید که در این صورت هیچ کالری اضافه را به بدن خود تحمیل نمی کنید.

فواید خرما برای معده

شاید کمتر در مورد خواص خرما برای معده شنیده باشید. خرما به دلیل داشتن آنتی اکسیدان امکان ابتلا به زخم معده و سرطان معده و روده را کاهش می دهد. اگر به زخم معده مبتلا هستید، با خوردن خرما التهاب معده خود را کاهش دهید.

خواص خرما برای دستگاه گوارش

فیبر موجود در خرما به هضم بهتر غذا کمک و کار دستگاه گوارش را ساده تر می کند. خوردن خرما حرکات روده بزرگ را تقویت کرده و می تواند از ابتلا به سرطان روده جلوگیری کند.

کمک به کاهش آلرژی

خرما ماده ای به نام سولفور ارگانیک دارد. این ماده ای کمیاب است و به کاهش آلرژی فصلی کمک می کند. در فصلهایی مانند پاییز که آلرژی فصلی زیادی دارند، می توانید به سادگی آن را کاهش دهید.

خرما و افزایش وزن

برخی افراد از کم بودن وزن خود رنج می برند. آنها می توانند با گنجاندن خرما در وعده های غذایی روزانه وزن خود را افزایش دهند. چون خرما حاوی قند و کالری بسیار زیاد است و به افزایش وزن کمک می کند.

خواص خرما برای سلامت دستگاه عصبی

خرما حاوی پتاسیم است. پتاسیم برای افزایش سطح سلامت دستگاه عصبی بسیار مفید است. استفاده از خرما در برنامۀ تغذیۀ روزانۀ کودکان آنها را باهوش خواهد کرد.

 

جلوگیری از ریزش مو

ضعیف شدن مو و ریزش آن در نتیجۀ کمبود آهن در بدن است. خرما سرشار از آهن است و باعث بهبود و افزایش گردش خون می شود. طبیعی است که با افزایش گردش خون، اکسیژن رسانی به طور کامل اجرا شده و همین امر باعث کاهش ریزش مو می شود.

خرما و کاهش کلسترول و فشار خون

همانطور که قبلاً گفتیم، خرما سرشار از پتاسیم است. از خواص خرما این است که به کاهش خطر سکته مغزی و کنترل کلسترول خون کمک می کند. با خوردن چند خرما در طول روز می توانید فشار خون را به خوبی کنترل کنید. سدیم موجود در خرما به کاهش فشار خون کمک کرده و منیزیم آن به عضلات قلب آرامش می بخشد.

خواص درمانی خرما برای استخوان

خرما منبعی غنی از مس، منیزیم و منگنز است. این مواد بر سلامت استخوانها و پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند پوکی استخوان تأثیر زیادی دارند. بورون موجود در خرما نیز باعث حفظ سلامت و استحکام استخوانها می شود.

نتیجه گیری

همانطور که در این مقاله شرکت اسوه نامور پویا توضیح دادیم، خرما به دلیل داشتن مواد معدنی فراوان، برای بدن خواص زیادی دارد. در این مقاله ابتدا مختصری در مورد خرما توضیح دادیم. سپس برخی از مهمترین خواص خرما را نام برده و برایشان توضیحاتی ارائه کردیم. البته باید بدانید که خواص خرما به همین چند مورد ختم نمی شود و بسیار فراتر از اینهاست. در این مقاله فقط چند مورد از مهمترین آنها را بیان کردیم.

پس از خواندن این مقاله، آن را با افراد دیگر هم به اشتراک بگذارید تا با خواندنش با این خواص آشنا شوند. اگر در مورد خواص این محصول اطلاعات بیشتری دارید، در انتهای صفحه و در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. نظرها و پیشنهادهای خود را نیز با ما در میان بگذارید.

۵
از ۵
۱۰ مشارکت کننده

جستجو در مقالات

سبد خرید