در کشور ما منبع عظیمی از خرما وجود دارد که علاوه بر مصرف آن به طور معمولی، طی فرآیندی در کارخانه ها به وسیله انواع ماشین آلات به فرآورده های خوشمزه دیگری از جمله خمیر خرما، شیره خرما، شیرینی های خرمایی، حبه خرما، چیپس خرما، شکلات خرما تبدیل می شوند.
خرما پس از چیده شدن از نخل که برکتی الهی در طول تاریخ و تمدن بشریت به حساب میآید جهت فراوری در کارخانه ها چرخه ذیل را سپری میکند.
- جداسازی ظاهری: در این مرحله که در مزارع خرما صورت میپذیرد خرما های سالم از خرماهای خراب و نارس به شکل کلی جدا سازی شده و خرماهای سالم جهت سورت مکانیزه یا دستی به کارخانه های فرآوری و بسته بندی خرما ارسال میشوند.
- سورتینگ مکانیزه یا دستی: در این روش انواع خرماها از نظر کیفیت ظاهری و سایز توسط ماشین آلات یا اَپراتورها ( بصورت چشمی) جدا سازی میشوند. انواع خرما ها از نظر سایز به سه دسته Select , Super Select و تقسیم بندی میشوند.
- شست و شوی خرما ها با توجه به نوع مصرف توسط ماشین آلات به دو روش شسته میشوند. الف: ماشین آلات دورانی
ماشین آلات شست و شوی خطی
پس از شست و شو بر حسب مصرف خرما ها یا برای بسته بندی و عرضه بهقسمت بسته بندی کارخانه و سپس سردخانه ارسال شده و یا برای فرآوری به قسمت فرآوری انتقال داداه میشوند.
یکی از تخصص های اصلی شرکت اُسوه نام وَر پویا طراحی و ساخت ماشین آلات و خطوط فراوری خرما میباشد.
حتما برای شما نیز پیش آمده که در فروشگاه ها با نان خرمایی یا کیکهای خرمایی، قند حبّه خرما و مانند آن روبرو شوید و این سوال در ذهن شما ایجاد شده که این خمیری که در میان آنهاست چگونه درست شده است؟
با دستگاههای فراوری خرما تولید شده توسط شرکت فنی و مهندسی اُسوه نام ور پویا بیشتر آشنا شوید